Gastenboek
Tichelwoark


 

Hallo Arjan,

Door het overlijden van mijn tante, Jo Struik – Freriksen, ben ik op internet aan het zoeken gegaan naar de steenfabriek. En nu kwam ik je mooie website tegen. Geweldig om dit allemaal nog eens te zien. Mijn opa was Gerrit Struik, en hij zat aan de Enterweg met de steenfabriek. Ik weet nog dat ik als jochie mee mocht op het treintje. Ik zou zelf niet meer weten waar we toen heen gingen, maar nu wordt me dankzij jouw site alles een stuk helderder. Ook herinner ik me nog dat er een ponywagen in gebruik was. Die reed dan de oven in om stenen of vormen te plaatsen c.q. op te halen. Gelukkig kon ik mijn om ertoe bewegen om mij alle foto’s van de steenfabriek te lenen, zodat ik goede scans kon maken. Mocht er nu iets met een album gebeuren, dan heb ik voldoende back-ups op meerdere harde schijven. Afijn, het is een vreemde omweg om op je site uit te komen, maar het leven is niet anders. Leuk om zo Rijssen weer te zien.

Vriendelijke groet,

Richard Woolderink.


Beste,

Van harte proficiat met deze site.
Dat is echt genieten.
Als kind ben ik opgegroeid tussen de steenbakkerijen van Steendorp(Temse).
Nu ben ik met pensioen en werk als gids en vrijwilliger in de oude (gesloten) steenfabriek Lauwers op de wijk Noeveren te Boom, in de buurt van Antwerpen.
In Vlaanderen noemt men de zwerfkeien : kleibroden, echte naam : septaria.
In die kleibroden vind je verschillende mineralen en ook af en toe water dat dus ongeveer 30 miljoen jaar oud is.
De vroegere arbeiders op de steenbakkerijen dronken dat water omdat ze meenden dat het geneeskrachtig was.

Informatie en afbeeldingen van onze site vind je op :
www.emabb.be

Nog veel succes met jullie werk.

Met vriendelijke groeten
Jan De Ben


Beste Arjan Baan.

Ik ben verbaasd en vol bewondering over de je site die ik zo juist bekeken heb.
Geweldig wat u hier laat zien over een industrie, die in het verleden was en men nu nog her en der terugvindt als markant monument van het verleden.

Ik woon in Tilburg en van de drie steenfabrieken die daar waren, werd in de jaren zestig het vuur gedoofd en afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe tijd.
Over steenovens is reeds veel gepubliceerd en nog steeds komen er nieuwe boeken uit.
Recentelijk is in Tilburg verschenen het boek "Stenen uit de Rauwbraken" over de steenfabriek van Stevens & Co in Tilburg, geschreven door Theo van Etten en Peter van der Put.
In beperkte mate heb ik daaraan een bedrage mogen leveren door het beschikbaar stellen van zwart/wit foto's van de steenfabriek van Stevens en een enkele foto van de Steenfabriek van Smulders Teurlings.

Deze laatste fabriek heeft mijn bijzondere belangstelling, omdat ik daar als kind vaak ben geweest.
Mijn vader vervoerde stenen voor de beide steenfabrikanten en wanneer ik op een vrije woensdagmiddag of zaterdag met hem mee mocht rijden om te "helpen", was ik al snel moe en dwaalde dan over het hele ovencomplex.
We spreken dan over de periode 1950-1960

Al lange tijd ben ik bezig met het verzamelen van informatie over deze oven met het plan ook dit te bundelen in boekvorm. Het genoemde boek van Stevens, maar ook zeker een site die door u zo geweldig fraai en goed gedocumenteerd is opgezet, zijn voor mij een stimulans om met nog meer energie aan de opdracht te werken die ik mezelf heb gesteld.

Nogmaals mijn compliment en vriendelijke groeten.

Krelis Swaans
 

Hallo wat mooi die oude foto,s. Ook ik heb mijn herinneringen van het tichelwoark. We zijn er vaak naar toe geweest in de vakantie. Wij woonden namelijk naast Otte van Jaisdina.
M'n moeder was Dika van de Jesse. En Grada van Dina van Jaisdina is net zo oud als ik.
Nogmaals bedankt. 
Dine uit Malta
Dine Aquilina Nijkamp


Beste fam. Baan,

Met heel veel genoegen heb ik jullie site over \"Het Tichelwork\" bekeken. Heel veel fijne herinneringen uit de jaren 50/60 komen weer boven.
In die periode heb ik vele uren en dagen vertoeft op het tichelwork. Geslapen op de ringoven, tochtjes gemaakt met het treintje en mee geweest met de vrachtwagen.
Met Otte, mijn buurman, meegelopen om de poorten van de ringoven dicht te smeren voor het stoken.
Geweldige tijd om aan terug te denken.
Ik heb nog een paar (kopie)foto\'s in mijn bezit van een \"vakantieperiode\" toen we enkele dagen vertoefden in het kantoortje op het terrein bij het leemspoor. (Het was toen vakantie, dus het bedrijf lag stil) Ik denk niet dat deze foto\'s thuis horen op uw  geweldige site!

Groeten, Jans van de Jesse


Beste steenbakkersfamilie!

STEENGOED, dat deze site de lucht in ging.
Zeer lezens- en prijzenswaardig.
Belangrijk, dat de tichelwaorkhistorie op deze wijze aan de vergetelheid ontrukt is.
Alle lof! Nogmaals: STEENGOED!!

Harrie Strieks Notter
 


Hallo,
ik vind dat jullie een geweldige site hebben. mijn vader (Herman Tempelman, Herman van Droad) geniet er ook erg van. Ik heb er ook menig voetstappen staan, allereerst omdat we er naast woonden. en later heb ik de boel een beetje schoongemaakt, de kantine en het kantoor.
groetjes Ineke en ook mijn ouders
 


Heren Baan,
Wat een prachtige site hebben jullie gemaakt van de Historie van Tichelwoark Baan en ten Hove in Riess`n. Ik ben een nazaat van de ten Hoves, die in Maarkel een Tichelwaark hadden aan de weg van Markelo naar Goor. Een neef van mij, Eppie van Bram, woont nog steeds in het huis, waarachter de Veldoven ooit gestaan heeft. Anekdote : Begin 1979 wilde ik een woonkamer aan mijn woning in kerspel-Goor bouwen. We hadden toen een vrij lange winter en ik kon nergens stenen kopen. Toen nam mijn vader ( Gerhard van Chris van Bram, elektricien bij de Gemeente Markelo ) mij mee naar de steenfabriek van Baan en ten Hove,en natuurlijk konden we de nodige vorstvrije stenen ophalen. Twee dagen later was de vorstperiode afgelopen en konden we gaan bouwen. Alsnog mijn hartelijke dank ! Nog veel succes met jullie levenswerk -en...Good goan !
Jan ten Hove.


Hallo familie Baan,

Thuis ben ik voor de website eens goed gaan zitten. Een geweldig archief!!!
Als jongen van 7 tot en met 15 jaar kwam ik regelmatig op het tichelwoark.
Zelfs s' nachts een keer met (oom) Henk van Koops omdat een steen tussen de ovendeur klemde en een storing veroorzaakte.
Veel familiegeschiedenis ken ik terug in jullie collectie. De verhalen en herinneringen van toen uit de Bleijdestraat 9 (woonadres van mijn opa Koops van Jaejsdina en oma Trui van de Kapelle) komen weer boven.
Wat je als jongen in die leeftijd toch opneemt! Ik zal nog eens kijken of ik nog meer historisch kaartmateriaal of andere gegevens boven water kan krijgen.
Heren, nogmaals een prachtig werk!!. En vooral doorgaan...!

Joop Voortman
Van Gerhard van Koops van Jaejsdina.
 


Ik heb jullie site helemaal bekeken. Het was geweldig! Jullie zullen mij beslist niet kennen. Om dat een beetje duidelijk te maken, ik ben een zoon van Gerhard van Klitsenkappert, een broer van Jewilm van 'n eum. ( Jan Willem ten Hove). Mijn vader was in de oorlogsjaren wethouder in de gemeente Rijssen. Wij woonden toen in de Haarstraat 25, waar nu de Hema is gevestigd. Mijn vader ( trouwens mijn moeder ook) zijn op jonge leeftijd gestorven). Twee van mijn broers zullen jullie ongetwijfeld beter kennen en wel Dick en Aliedus. Dick komt ook voor op de foto's. Ik ben al in 1952 uit Rijssen vertrokken naar Rotterdam waar ik 36 jaar heb gewerkt bij de politie.

Ik heb mijzelf ook nog gezien op een van de foto's. Een fotonummer weet ik niet, maar ik sta op de bovenste rij, naast Dieks van Kappert, een broer van Janwilm van 'eum.  Jullie hebben er bijgeschreven dat ik waarschijnlijk Gerrit jan van Klitsenkappert ben. Dat is helemaal juist.
Al met al heb ik het een geweldige site gevonden. Daardoor heb ik veel oude herinneringen op gedaan. Bekenden, veel bekenden, die al jaren niet meer in mijn gedachten kwamen heb ik nu weer eens op de foto 's gezien. Waar is toch de tijd gebleven?
Nogmaals hartelijk dank voor het vele werk dat jullie daaraan besteed hebt.
Ontvang de hartelijkegroeten van waarschijnlijk een ver familielid uit Rotterdam. Nogmaals, wat heb ik door jullie site, veel herinneringen op gedaan.
 
G.J. ten Hove,
Hoogvliet.
 

 

Hallo Duuskers 

Ik vind jullie site prachtig mooi ik kan het mij allemaal nog heel goed herinneren omdat we vaak met buurjongen Henk van Spatje en met opa Jantje van Janbrunk mee mochten naar het tichelwoark.
Ook mijn oom Getjan van Voortmaansdientje werkte daar.
Af en toe mee naar de Hoch etc.
Heel mooi
 
Groeten Bert van Brilke
 

 

Hallo, 

Enorm leuke site hebben jullie gemaakt. Al is het niet van "ons" tichelwoark, toch erg herkenbaar. 
Ik ben Gerrit ten Bolscher, zoon van Jans van Buul. (mijn Opa woonde op de hoek van de Esstraat naast Garrat en Jenneke) en ik vroeg me af of jullie in je voorbereidingen nog foto's van steenfabriek ten Bolscher zijn tegengekomen? En zo ja, zou het mogelijk zijn om op een of andere manier daar een kopie (via email ofzo) te krijgen?
Alvast bedankt, 
 
Groet, Gerrit
(U.S.A.)

Hallo familie,

 Ik heb met veel plezier jullie site gelezen. Als kind was ik altijd jaloers op de kinderen die met het treintje mochten mee rijden. Ik kan me nog veel van het door jullie geschrevene herinneren en ook sommige personen ken ik natuurlijk.( Henk van Koopske, Oom Gerhard..)
Jullie site is een leuke aanvulling in de geschiedschrijving van ons mooie "Riessen", bedankt voor jullie inzet.

Groet Henk Jansen


Hallo Fam. Duusker,

Heren een zeer mooie site.
Ik heb met mijn oma de foto's bekeken van het tichelwoark.
Ze heeft erg genoten van alle bekenden die ze op de foto's zag.
Oma had zelf ook nog een foto thuis liggen, die gaat ze nog even opzoeken.
Succes verder met de site. 

Vr.Gr. Dientje van de Bemer (schoondochter van Klitsen janwilm) en Jeffrey Schapink

 


Hallo A.J.
 
Wat een fantastische site. Ik wou dat ik het ook zo kon. Ik ben geboren ongeveer 1 km naast de steenfabriek van Smeijers & Voortman. Ook ik kan me de leemtreintjes, de droogloodsen enz. nog goed herinneren. 
[...]
 
Groet
G.J. Vinkers
 


Het is goed om te weten, waar de wortels van Rijssen liggen.
Ik merk vanuit mijn dagelijks leven als dat de kinderen zeer geïnteresseerd zijn in heemkunde.
Deze pagina helpt daaraan mee.


Mooie site waar het oude Ries,n weer herleeft.
Als nog jonge oud Rijssenaar is het leuk om de bijnamen weer te lezen en herinneringen op te halen
wat er leefde in oald Riessen.

Gr.Gerben Baan en Anja Bregman
uit Houten.


Hi " Duusker" familie.

Vanuit Agassiz,  BC. Canada, ( waar we al weer 20 jaar wonen ) wil ik absoluut heel graag reageren op jullie website. Wat een schitterend werkstuk en zal waarschijnlijk best  door de  jongere generatie  gebruikt worden om b.v.  werkstukken te maken voor hun diverse scripties.
.
Ik ben mijn zus Jannie Opgelder-ten Hove dan ook heel dankbaar dat ze mij op jullie website attent maakte, dit betekend voor mij enorm veel om zoveel oude famlie terug te zien, al de diverse neven, oom J.W., mijn vader Dieks van Kappert, mijn broer Aliedus, Dick , Gerritjan en vele anderen. Heel ontroerend.
.
Ben derhalve in onze fotoalbums gedoken en heb 4 foto's opgeduikeld die ik zal scannen en ze e-mailen naar jullie. D.V. Volgende week zal ik een verhaaltje in elkaar draaien van mijn vele tochtjes naar de Leemkoele met Dieks van Oom J.W. en met Garrat van Duusker en ook met Dick ten Hove.die ik vorige zomer nog bijna onder mijn fiets had in Rijssen, maar hij herkende mij natuurlijk niet.

Hartelijke groet van Leida van Dieks van Kappert.  Aleida van der Kuij - ten Hove.


Beste Duuskers,
Ik geniet van jullie site, daar ik daar veel van terug zie waar we vroeger vaak naar toe gingen om te spelen 1958-1963.  Ik ging daar vaak naar toe met Otto van Koops van Jeajs Dina en Trui van de Kapelle,   en Jan van Wilm van Haase en Jenke van de Kapelle.  En ik hoop dat jullie op deze site nog meer foto's en verhaaltjes binnenkrijgen ,helaas bezit ik zelf geen foto's .
Met een vriendelijke groet

Jan Pijffers  (Jan van Bear)


Dit is byzonder.  Erg leuk,  vooral als je op een steenfabriek Struik aan Enterstaat gewerkt hebt.

 Gerrit Sprakel


Heren Baan, 

Uitstekend initiatief om dit soort zaken op de site te zetten.
Ook heel leerzaam voor de jeugd. 

Goodgoan, 

Gerard Voortman


Beste neven,

Wat heeft Arjan een interessante website gemaakt. Als ik terug denk aan die prachtige tijd dat we speelden op en rond het tichelwoark en in de hocht met de kiepkarren. Ik weet nog dat oom Garrat een paar stenen op de eerste kar had liggen voor het geval zich …. een fazant liet zien.
En dan die nesten onder de vrachtwagen en in de loodsen. Later mijn eerste eendje op de onderhoudsbrug met tektiel besmeren enz.
[...]
Allemaal het allerbeste en hartelijke groet vanuit Sassenheim

Asje van Dijk


Beste Duuskers,

[...] Ik heb de site van tichelwoark gezien.
Prachtig. Heb mijn zoontjes al verteld wat zich daar allemaal af-“speelde” (toen ik die droogloodsen zag kon ik de vogelnestjes in het voorjaar en de hutten van stromatten in de winter er zo bij denken).
[...]
Met vriendelijke groeten,

Jan Willem Baan


ik jan berendijk heb bij baan en tebolser gewerk dus ik weet zoon beetje waar het over gaat ik vond het een mooie tijd ik heb met plezier naar de  website gekeken  

groedjes berendijk


Hey hallo,

Van harte met deze site. Ziet er geweldig uit wat jullie gemaakt hebben.  Ben zelf nog een jeugdige Rijssenaar maar op 1 van de foto's staat wel mijn ome Jan Leusink (pier).  Vandaar dat ik hoorde van deze site heb ook even mijn ouders laten kijken.  Zijn van de zelfde leeftijd als hem en met name mijn vader had hier goede herringen aan.
Ga zo door en hoop dat jullie nog meer materiaal kunnen opsporen.

gr de Fam Leusink(pier)


Beste Arjan, 

Hele mooie site.
Heb genoten van de mooie foto's.  Je bent even weer terug in de tijd.
Ben de oudste dochter van kleine koops, en ik heb mijn opa ook vaak gezien op foto.
Dit was Gertjan ten Hove.
Ik hoop dat er nog nieuwe foto's bijkomen.
Veel susses, 

Diana Gerritsen


Hallo,
Een hele leuke site, met vele goede foto's en ook veel oude bekenden!

Groetjes de vader van Marita :-)


Hallo Arjan, 

Goed initiatief zeg. Ziet er allemaal heel verzorgd uit. Ik kreeg via mijn zwager Henk Pas gisteren de tichelwoark site toegestuurd. Prachtige foto's die veel mooie herinneringen oproepen. Wat ben ik vaak op de kiepkarretjes naar de Hoch geweest. Vaak met Rinus, Henk, Gerrit en andere neefjes. Je vader reed alsof zijn leven ervan afhing. [...]

Vrgr 

Paul Baan (Pauw van Getjan van 'n Duusker)


Beste heren Baan
Ik kan me nog veel herinneren van de werkzaamheden op het steenfabriek, doordat mijn vader Dinant Voortman(van de Keus) samen met J.H.Pongers een puinbrekerij had naast jullie steenfabriek. Daar hebben we menig uurtje in en rondom het steen fabriek gespeeld. Vaak denk ik nog terug aan de ijsjeskar van Berend van het hartje. Die wilden wij graag terug duwen want daar verdienden we een klein ijsje mee. Mooie foto's en en een mooie site.

Met vriendelijke groet A.G.D.Voortman


Tsjonge jonge wat heb ieleu d`r wat mooi-js van `emaakt, doar fleur ie nog wier vanop a`j doar is ne keer `n uurk noar kiekt, ik magge d`r in elk geval geane eawn noar kiekn, ik prebeere het in het dialect te doon want det mut ook in staand worn e heul`n.
Grootn van `Henk van `n Roes


Dag Duusker's jongs,

Minne komplement'n met oewleun site.
Iej weet't da'k een book skriewe aower aandere Rijssense bedriewe.
Ik gao mear in op de datums van de geschiedenis en ieleu op de persoorn.
Kan mekoar mooi anvuln.
Ik hoppe daj vuele bekieks kriegn' t
Good goan.

Hein Roosink


Hallo Arjan,

Een bijzonder aardige en lezenswaardige site.
Geeft veel informatie en met leuke foto's.

Eef Roelofs
IVN Rijssen-Enter
Vrijwilliger SBB Natuurgebied De Borkeld.


Beste Baan-en.

Heb genoten van jullie werk; zelf in mijn jongere jaren veel in de Hocht doorgebracht op zoek naar fossielen en stenen. Het grootste gedeelte daarvan is thans te zien in de Oudheidkamer (in de kelderruimte).
Ik vraag me af - misschien heb ik het over het hoofd gezien - wie degene is die het prachtige gedicht heeft gemaakt over het tichelwoark, in het Riessns. Gezien de spelling moet het wel van "menear Kaarel" zijn, iemand bij wie die de tichldrs er hoog in aanzien stonden, voornamelijk wat hun "Riessns" betreft, maar in dit licht gezien kan het gedicht natuurlijk ook van een rasechte tichldr zijn.
Verder wil ik jullie attent maken op mijn artikel "Baan" in de Havezate-krabbels van het Rijssens Museum.

Groeten, Dick Poortman


Arjan
 
Ik wil graag even reageren op jullie website over Tichelwoark.
Jullie laten een behoorlijk stuk familiegeschiedenis maar ook Rijssense geschiedenis herleven.
Van harte hoop ik dat er ooit eens een museum komt over de steenbakkerswereld in Rijssen.
Naast jute verdient deze helaas vergane branche niet alleen een plekje in de geschiedenisboeken maar ook mag gezien worden hoe Rijssenaren naast jute ook nog een andere productieve branche beoefenden.
 
Succes verder
 
Gerrit Flim


Beste Aordjan và'n Duusker,

Graag wil ik reageren op het artikel in de krant en op de website.
Mijn grootmoeder was klitsen Aöle, ze was getrouwd met Snieder Bernd, (Berend Eshuis), ze is 96 jaar geworden en vertelde vaak dat ze als kind niet naar school ging, die was er nog niet, maar ze moest vaak naar het steenfabriek om te helpen met stenen bakken , met de hand leem in een kistje te doen. Later toen ze bij mijn vader in de bakkerij wel eens keek naar het maken van roggebrood vertelde ze dat gaat precies zo als een steen bakken. Gisteravond had ik mijn oudste broer(85 jaar) uit Florida aan de telefoon en we kregen een gesprek over jullie verhaal, hij vond het prachtig, zijn zoon heet ook Jan Willem naar mijn moeder genoemd. Soms is de wereld erg klein. Mijn schoonvader heeft jarenlang aandelen gehad in de steenfabriek, alleen maar om de boel in stand te houden voor zover ik het begreep. Er was altijd een speciale band als het over de steenfabriek ging.
Het is inderdaad nuttig om de geschiedenis in stand te houden, ik wens jullie heel veel succes en heb er van genoten. Een hartelijke groet van Dientje van Hanna van klitsen Aöle, alias Diet Roelofs- Klein Horsman, ik was getrouwd met Gerard Roelofs. jongste directeur van Roelofs en Haase. Hij is in 1995 overleden.


LS,
N.a.v. het artikel in het Rijssens Nieuwsblad heb ik jullie site bekeken.
Mijn complimenten. Goed dat ook zo een stuk historie wordt bewaard! Heel mooi om zo een stukje verleden terug te zien.

GS


Ik heb hier eg va genutn.  Watte mooie foto's en ne hoop leu dee 'k nog van vrooger kenne. 
Woe blif de tied.  Mooi dej dit zo hebt anne pakt. 't tichelwoark, een begrip in Riessen. 
Loat dit in herinnering bliewn.
de groot'n

G.Kreijkes


Even een kort berichtje van Willemien van Hermans van Jan Wilm van de Klitsen.
Heb genoten van jullie nieuwe website, en dat er dan ook nog familie van mij zelf opstaat!
Echt geweldig.
Ben benieuwd naar de resterende foto's. 

Groetjes Willemien schapink.


Mooie site leuke foto's.
Vriendelijke groeten,

Erik van Jan Oalbert


Dag,

Ik heb zojuist de site goed gelezen.
Deed me denken aan de lessen geschiedenis
Zeer vele jaren geleden op de middelbare school.
Maar het is geen geschiedenis maar realiteit.
En ook een beetje vergane glorie, evenals mijn familie historie van scheepsbouwers en motorenfabrikanten.
Dat is daar bij jullie een totaal ander leven dan hier in het westen.
Compleet anders.
[...]
HANS


Mooie site.
Als oud-Rijssenaar herken ik nog diverse personen.
 
Groeten
Jannes


Beste Arjan,

Ik heb samen met man en onze 3 kinderen gekeken naar de site.
Maakt veel emotie los.
Hebben genoten van de mooie foto's.
We gaan ook even kijken in onze foto's of we nog iets kunnen vinden voor jullie.

Ook groeten van Tineke Ina en Jan Willem. 

Nicht Herma Kamphuis-Baan.


Hallo Arjan

Leuk dat jullie de herinnering aan het steenfabriek op deze wijze in stand houden.
Hendriekus ten Hove (Dieks và'n Oom) is mijn schoonvader. Hij kan zelf de foto's niet meer bekijken, omdat zijn ogen het laten afweten.
Mijn schoonfamilie genoot van de vele bekende gezichten en namen op jullie site. Misschien hebben zij ook nog wat materiaal.

Groeten
Johan Rietberg
(getrouwd met Truus ten Hove)


Hallo "Duuskers".
Wij hebben genoten van jullie website. Fijn om al die oude bekenden nog eens weer te zien.
Allemaal neven, ooms en oud-ooms. Het zou ook jammer zijn dat al dat foto-materiaal verloren ging. Marinus is ook nog bezig geweest op de Hoch met de dragline, dus dan komt heel veel weer boven. Ga zo door, dan kunnen wij nog meer genieten.......

Groetjes, Jannie van Dieks van Kappert.


Ik heb genoten van de foto's op jullie site van de steenfabriek.
Ik heb de link ook vermeld op mijn website www.meteorijssen.nl. Ik neem aan dat jullie daarmee geen probleem hebben. Ga zo door, dit stukje historie moet bewaard worden!

Met vr. groeten,

Pieter-Bas van der Lee


Prachtige site.
Mooie oude plaatjes en beschrijvingen van hoe het stenen bakken vroeger ging.

Groeten,
Han KleinJan Rijssen


Hallo Arjan,
Ik vindt dat jullie een mooie site gemaakt hebben Ik kan mij er nog heel veel van voor stellen.
Ook dat ik vaak met het leemtreintje mee ben geweest.
Ik weet niet meer of het met je vader was of met iemand anders.
Ook dat we vroeger appeltjes gingen drogen op de ringovens.
Nog veel succes toe gewenst met jullie site.

Jans v.d.Riet


Ik wou dat er meer mensen waren die iets over vroeger op het internet zetten.
In één woord prachtig.

Gerard Hilberink


Hoi Arjan
Ik heb de site van tichelwoark even bekeken en ik zag ook wel enkele dingen die ik herkende zoals de oude loodsen.
Erg mooi vindt ik dit.
Ik loop vaak met mijn broer (Henk) zondags bij de Frieseberg en dan hebben we het er wel eens over waar het spoor heeft gelopen. Enkele stukken ijzer/rail weten wij nog te liggen.
Ga deze site naar enkele bekenden van  mij doorgeven.
Succes,

Gerrit Nijsink


Mooie site.  Ook knap dat er al zoveel informatie is gevonden.
Ik als ''jeugd'' vind ne super mooie site en ook zeer leerzaam.

Groeten, Rene Kunst


Hallo,
Graag wil ik jullie even zeggen dat je van dit Steenfabriek een hele mooie site hebt gemaakt, heel mooi opgezet.
Toch aardig veel van deze mensen die hier werkten herken ik weer.
Daar ik zelf ongeveer 15 jaar stenen heb gereden bij Baan & ten Bolscher, kwam ik hier wel eens.
Ging hier ook graag naar toe en koffie was er ook altijd.
Succes verder met deze site, ik hou hem zeker in de gaten, en heel mooi dat dit bewaard blijft.
 
Met Vriendelijke Groeten,  G Schepers.


Arjan.

Ik heb met veel genoegen jullie site over het vroegere "Tickelwoark" bekeken.
Vooral voor de jeugd heel leerzaam. Voor de ouderen onder ons zal het veel herinneringen oproepen.
Vooral door de foto's met vele bekende gezichten. De complimenten voor deze site.

Vriendelijke groeten,
 
Dirk Scherphof.


Hallo Arjan

Leuk hoor die site van tichelwoark. Ik heb ook nog luchtfoto's van de steenfabriek.
Ik zal ze wel een keertje mailen.
De hele familie heeft de site al bekeken.

groeten Gees Nijzink-ten Hove


Hallo, ik vind de website van het tichelwoark een 10 waard.,k´heb volgens mij bij de foto´s van de ringoven mijn vader gezien, tussendoor kijkend, zonder pet, in de achterse rij.   Op de waang.  Ik hoppe dek mie nit vergisse.

Groon´t van kleane kootje


Hallo Arjan:
 
Ik heb de site bekeken.
Ik ben er van onder de indruk, en zie toch erg bekende foto`s.
Gelukkig heb ik er ook nog wat voor je.
Nadat we het er deze week over hebben gehad, kom ik steeds meer te weten van het verleden van mijn ten Hove`s familie.
Ik ga proberen hier nog een steentje aan bij te dragen.
Dit moet zeker een mooie herinnering blijven.
 
In één woord " geweldig "
 
Gerard en Judith ten Hove


Hallo,
Mijn vader vindt deze site helemaal geweldig.
Vele herinneringen en verhalen komen weer boven en dan die foto’s, hij heeft echt zitten genieten.
Vele jaren heeft mijn vader hier gewerkt en met heel veel plezier.
Hartelijke groeten van Annet ( dochter Graads Nijzink) Panngraads.

En uiteraard ook de hartelijke groeten van Graads zelf en zijn vrouw Jannie.


Hallo
De sait zut er goed oet
gewoon verdan goan !!
Komt nog wel meer boven water
Ben nog bezig met de stamboom van Baan en ten Hove en Voortman
good goan !!

Gait van Looppas


Ha AJ,
Wij hebben net even gekeken naar jullie site. We vinden het een hele mooie site.
We hebben erg genoten van wat jullie hebben gemaakt tot dusver.

Ga zo door!!!!!!!!

Gerhard en Jenneke van'nDuusker